Η εταιρία PACKOPLAST ιδρύεται το 1969

από τον Παντελή Βούδρη και αρχίζει να δραστηροποιείται στην παραγωγή πλαστικής συσκευασίας. Ο Παντελής Βούδρης πρόσφυγας από την Κωνσταντινούπολη φεύγει με την οικογένεια του με ελάχιστα χρήματα από την Πόλη και φθάνει στην Αθήνα το 1964. Αρχικά δραστηριοποιείται με την εισαγωγή πρώτων υλών για ζαχαρώδη. Aπό την ενασχόληση του με την αγορά των ζαχαρωδών αντιλαμβάνεται το κενό που υπήρχε τότε στην αγορά της συσκευασίας. Με όραμα πρωτοπόρο και πνεύμα οξυδερκές, αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της εποχής και προχωρά στην υλοποίηση ενός καινοτόμου για τα τότε δεδομένα, εγχειρήματος.

Είναι ο πρώτος που εισάγει και ξεκινά να δουλεύει γερμανικές μηχανές ’illig’ χαράσσοντας έτσι ένα νέο δρόμο τεχνογνωσίας και σχεδιασμού για όλες τις μετέπειτα μονάδες πλαστικών στην Ελλάδα.

Σε ένα διώροφο κτήριο της οδού Αγίων Αναργύρων στου Ψυρρή που φιλοξένησε πρώτο την PACKOPLAST, πρωτολειτουργούν οι χειροκίνητες μηχανές vacuum illig και η νέα τεχνολογική παραγωγή για τα Ελληνικά πλαστικά είναι πλέον πραγματικότητα.

Η ανάπτυξη είναι ταχεία και το πελατολόγιο της εταιρίας αυξάνεται 

διαρκώς και εδραιώνει συνεργασίες με κάποιους από τους κολοσσούς της αλυσίδας τροφίμων,φαρμάκων και καλλυντικών της δεκαετίας του ’70 στον Eλλαδικό χώρο. Κάποιοι από τους πελάτες που εμπιστεύονται τα προιόντα της από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της είναι η εταιρία μπισκότων Παπαδοπούλου, Union Carbide, REX , Γεωργαντάς,Mabisco, Rainbow,Αθηναϊκη Σοκολατοποιΐα. Καθώς τα χρόνια περνούν οι ανάγκες της εταιρίας αυξάνονται και έτσι το 1976 οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μεταφέρονται στον Ταύρο σε κτήριο 400τ.μ που βρίσκεται εντός βιομηχανικού οικόπεδου συνολικής έκτασης δύο στρεμμάτων στην λεωφόρο Ειρήνης 32. Η τότε επιλογή βέβαια της νέας έδρας από τον ιδρυτή, διόλου τυχαία δεν ήταν, διότι εκεί βρίσκονται τα κέντρα διανομής των μεταφορικών εταιριών.

Περισσότερα

Μέχρι το 1985 οι εγκαταστάσεις έχουν πλέον γίνει ιδιόκτητες

 


Το 2000 αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρίας η τρίτη γενιά της οικογένειας,
με γενικό διευθυντή και εγγονό του Παντελή Βούδρη, τον Ανδρέα Παπαδάκο.
Ο ίδιος έχοντας σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων (BSc) στο Aμερικανικό κολλέγιο Deree και μαθητεύσει από παιδί δίπλα στον παππού του, ξεκινά δυναμικά επενδύοντας σε τελευταίας γενιάς αυτόματη μηχανή 3 σταθμών thermoforming ώστε να δώσει στην εταιρία το νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που της αρμόζει.
Η διοίκηση έως και σήμερα παραμένει στα χέρια του Ανδρέα Παπαδάκου και ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τα οράματα και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε τομείς που μπορεί να προσφέρει τα προιόντα της η PACKOPLAST.

Η PACKOPLAST έχοντας 50 χρόνια εμπειρίας και καταξίωσης στο χώρο, έχει το βλέμα στο μέλλον, παρακολουθεί τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα του πλαστικού και εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες της, συνεχίζοντας πάντα να αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας, της πρωτοπορίας και της εξυπηρέτησης.

50 χρόνια εμπειρίας


Ο μόνιμος και επιταγμένος στόχος της εταιρίας, παραμένει η επιτυχής παροχή πλαστικών ποιοτικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, σε όλους τους παλιούς και νέους πελάτες της, σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως ακριβώς ήταν και το όραμα του ιδρυτή της.


Με τιμή... ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ